racuchy

Święta, Święta i po Świętach, a więc czas powrócić do diety 🙂
Dlatego na dziś mamy dla Was słodką i zdrową przekąskę lub pożywne śniadanie,  czyli bananowe racuchy.

 

Składniki:

 

  • 2 szklanki mąki gryczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki nasion chia
  • pół puszki mleka kokosowego
  • 2 dojrzałe banany
  • 4 łyżeczki kakao/karobu
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 5 łyżeczek ksylitolu
  • olej kokosowy

 

Wykonanie:

 

Banany rozgniatamy widelcem na gładką masę. Nasiona zalewamy 1/2 szklanki letniej  wody i odstawiamy do zgęstnienia, a następnie łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Na patelni podgrzewamy olej kokosowy i smażymy na nim racuchy.

 

racuchy

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *